Consult

Bij uw eerste consult bij Atlas Kliniek voor Chiropractie kunt u het volgende verwachten:

  • Voorafgaand aan het eerste consult vragen wij u online een vragenlijst in te vullen met vragen over uw klacht(en) en uw algemene gezondheid.
  • Vraaggesprek over uw klachten en medisch voorgeschiedenis.
  • Uitgebreid lichamelijk onderzoek
  • Uitleg van de uitkomst van het onderzoek en vraaggesprek
  • Indien nodig opvragen van röntgenfoto’s, CT-scans en/of MRI-scans
  • Bespreking van het behandelplan

Behandeling

Een chiropractor maakt gebruik van meerdere behandeltechnieken. Hoofdzakelijk wordt er gebruik gemaakt van een nauwkeurig gedoseerde druktechniek op de wervel, schedel of elders op het lichaam. Het Engelse woord hiervoor is “adjustment”, in het Nederlands wordt dit vaak vertaald als “chiropractische correctie”. Dit kunnen heel lichte zachte druktechnieken zijn met de handen, of gedaan door middel van een speciaal apparaatje “een activator” of een techniek waarvoor een speciale behandeltafel gebruikt wordt. Daarnaast gebruikt een chiropractor regelmatig een manipulatieve chiropractische correctie techniek waarbij een snelle druk uitgeoefend wordt op het gewricht, hierbij komt meestal een knakgeluidje vrij, dit is dus niet noodzakelijk.

Bij Atlas Kliniek voor Chiropractie wordt de behandeltechniek altijd aangepast aan de patiënt en de klacht.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht, duur van de klachten, de leeftijd van de patiënt en zijn/haar algemene conditie. Regelmatige controles door uw chiropractor kunnen ertoe bijdragen dat uw wervelkolom en zenuwstelsel optimaal blijven functioneren en dat eventuele problemen tijdig ontdekt en gecorrigeerd worden.

Voor “meest gestelde vragen” klik hier .