Consult

Bij uw eerste consult bij Atlas Kliniek voor Chiropractie kunt u het volgende verwachten.

Nadat u een afspraak voor het eerste consult heeft gemaakt, krijgt u een email met een link naar een online vragenlijst. Deze heeft betrekking heeft op uw klacht(en) en uw algemene gezondheid.

Tijdens uw eerste bezoek nemen wij ruim de tijd om uw klachten te bespreken. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan klachten en blessures uit het verleden. Daarnaast is het belangrijk een goed beeld te vormen van uw algemene gezondheid en uw dagelijkse houdings- en bewegingsgewoontes. Vaak schuilen er in uw dagelijkse routines oorzaken voor uw lichamelijke klachten.

Tijdens het lichamelijk onderzoek beoordelen wij u op de belangrijkste aspecten die de basis vormen voor gezond en natuurlijk bewegen. Wij kijken hierbij naar zaken zoals bewegingsvrijheid (mobiliteit), stabiliteit en bewegingcoördinatie. Tekortkomingen op deze gebieden zijn vaak de oorzaak dat mensen met problemen aan hun spieren en gewrichten worden geconfronteerd.

Na uw intake en onderzoek kunnen wij in veel gevallen aangeven wat de oorzaken van uw klachten zijn. Vervolgens krijgt u uitleg hoe de behandeling eruit gaat zien. Veelal kunnen wij na het intake en onderzoek gelijk starten met de behandeling. In sommige gevallen is het noodzakelijk om eerst bij uw huisarts aanvullende informatie in te winnen.

Bij Atlas Kliniek voor Chiropractie wordt de behandeltechniek altijd aangepast aan de patiënt en de klacht.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht, duur van de klachten, de leeftijd van de patiënt en zijn/haar algemene conditie. Regelmatige controles door uw chiropractor kunnen ertoe bijdragen dat uw wervelkolom en zenuwstelsel optimaal blijven functioneren en dat eventuele problemen tijdig ontdekt en gecorrigeerd worden.

Voor “meest gestelde vragen” klik hier .