Chiropractische Behandeling

De behandeling bestaat uit een combinatie van manuele behandeltechnieken en specifieke oefeningen die uw herstel ondersteunen en versnellen. Manuele behandeltechnieken richten zich op verbeteren van de soepelheid van uw gewrichten en spieren. Gewrichten kunnen worden behandeld met manipulaties, mobilisaties of tractietechnieken. Spieren en bindweefsel kunnen worden behandeld met triggerpointherapie, dry-needling en weke delen mobilisaties.

Er wordt gebruik gemaakt van speciale behandeltafels waarmee gewrichts-manipulaties op verschillende manieren gegeven kunnen worden. Deze tafels kunnen zo worden versteld dat bijna iedereen er pijnvrij op kan liggen. Ook zwangere vrouwen kunnen op hun buik liggen op deze tafels.

Afhankelijk van de aard van de klacht, de leeftijd en de algehele gezondheid worden specifieke behandeltechnieken gekozen.

Tijdens de behandeling krijgt u uitleg welke oefeningen voor u van toepassing zijn. Ook kunt u houdingsadvies krijgen, of wordt er met u overlegt omtrent leef- eet- en drinkgewoonten en wat daarin te verbeteren valt.

Chiropractische Behandeltechnieken

 

 

Voor specifieke aandoeningen kunnen specifieke behandelmethodes ingezet worden (bijvoorbeeld Epley’s manoeuvre bij BPPV).